Vragen waarin je kunt verdwalen

Zit je vast in een kluwen van vragen, twijfel je aan jouw waarde voor een ander, zie je er tegenop om de dag door te komen? Het worden zware en donkere dagen als je geen antwoorden vindt en de zinloosheid groeit.

Er kunnen heel veel aanleidingen zijn die je aan het denken zetten over wie je eigenlijk bent, wat belangrijk voor je is en waar je in gelooft. Ze hebben te maken met gevoel van boosheid, schuld, schaamte, relaties, zelfbeeld, levensvragen, ziekte of rouw, enzovoort.

Gun jezelf een antwoord op zulke vragen die te maken hebben met de kern van je bestaan. Neem de tijd om te onderzoeken hoe het leven voor jou in elkaar zit, wat je verwacht, waar je invloed op hebt, wat er voor jou toe doet.

Het is moeilijk om jezelf (kritische) vragen te stellen en die te beantwoorden. Ik wil je daar graag bij helpen, zodat je weer zin en betekenis kunt vinden. Ik maak in mijn werk gebruik van de lessen van grote denkers, maar ook van de eenvoud én diepgang van ikigai, dat wordt omschreven als ‘het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven’.
Lees hier meer over Ikigai.