Kanker en zingeving

Dagelijks krijgen veel mensen, jong en oud, te horen dat ze kanker hebben. Als jou dat overkomt, dan voelt het misschien alsof de wereld instort. Hoe moet het nou verder. Wat is, nu je ziek bent, jouw rol ten opzichte van gezin, werk, en vrienden?

Het zijn vragen die te maken hebben met zingeving. Als je zulke vragen bespreekt, begrijp je beter wat je voelt, waar je bang voor bent en hoe je daarmee om kunt gaan. Het maakt ook duidelijk wat er voor jou toe doet en waar je – ondanks alles – blij van wordt.

Sinds kort is in Nederland psychotherapie beschikbaar speciaal gericht op mensen met kanker. Deze therapie is gebaseerd op de logotherapie van Viktor Frankl. Hier lees je meer over hem. Ik bied deze therapie aan, zowel individueel als voor groepen.

Voor een individueel traject maken we afspraken naar jouw behoefte.

Doe je mee aan de groepsbijeenkomsten? Afhankelijk van waar je woont, wat bij je past en of je kunt reizen, kan je fysiek of online meedoen. Eens per twee weken zien we elkaar, in IJsselstein of via Teams. Hier vind je informatie over kosten en vergoeding.